Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MAGYAROK VISSZATÉRNEK ŐSEIK HITÉRE

2010.03.02

A MAGYAROK VISSZATÉRNEK ŐSEIK HITÉRE

– A Képes Krónika nyomán –

 

 

Történt egyszer, hogy a király követeket küldött szerte az országba, és minden faluból két-két öreget meghívott a király tanácsába. De a falvakból nemcsak a két öreg, hanem az egész nép útra kelt. Útnak indultak a parasztok, a szolgák, az egész köznép. Amikor pedig az urak, a püspökök és a főemberek ezt a sokaságot meglátták, nagyon megijedtek, hogy a tömeg rájuk rohan, ezért gyorsan behúzódtak Székesfehérvár városába. A köznép pedig elöljárókat választott, és az elöljáróknak fából állványt emelt, ahol az emberek láthatták és hallhatták őket. Az elöljárók követeket küldtek a királyhoz és a főemberekhez. A követek a köznép nevében azt mondták a királynak:

– Engedd meg nekünk, hogy őseink hitére visszatérjünk. Hadd kövezzük meg a püspököket, hadd irtsuk ki a presbitereket, hadd fojtsuk meg a papokat, és akasszuk fel a tizedszedőket. Engedd meg, hogy a templomokat leromboljuk.

 

Ekkor a király háromnapi haladékot kért a köznéptől. Ezalatt a nép elöljárói magas állványokon ültek, és pogány verseket mondtak a keresztény hit ellen. Tetszett ez a népnek, és mindenki azt kiáltotta:

– Úgy legyen! Úgy legyen! Úgy legyen!

 

 

Amikor pedig a nép a harmadik napon a király válaszát várta, egyszerre fegyveres katonák rohantak elő, és a király parancsára vágni kezdték a köznépet. Az elöljárókat a magas állványról lehajigálták, egyeseket megöltek, másokat összekötöztek, és kemény csapásokkal megvertek. De még összekötözéssel, korbácsolással és gyilkolással is alig tudták a lázadást elfojtani. Nemsokára nagy szerencsétlenség történt: Dömösön a király trónja összeomlott, és Béla király súlyosan megsebesült. Félholtan vitték a Kanizsa patakhoz, ott távozott ebből a világból.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A ReCardio azért lett létrehozva, hogy leváltsa a sok különböző gyógyszert

(HertaBryden, 2018.11.17 19:17)

Ott a megrendelés azonnal elhelyezhető. Kérésre több palack is rendelhető. Ezt követően a megrendelést egyszerűen kézbesítik, majd először is kifizetik. Tehát nincs kockázat a megrendelés oldalán. Más szolgáltatókkal ellentétben itt is megtalálhatja az eredetit, és biztos lehet benne. A gyártó weboldalán jelentést tesz arról, hogy a terméket is másolja. <a href=http://infazavr.org/lehetseges-megvasarolni-az-eco-slim-et-olcso-aron-gyogyszertarakban-magyarorszagon-velemenyek-es-ajanlasok.php>http://infazavr.org/lehetseges-megvasarolni-az-eco-slim-et-olcso-aron-gyogyszertarakban-magyarorszagon-velemenyek-es-ajanlasok.php</a> Hólyagmoszat kivonat : felgyorsítja az anyagcserét és serkenti a lipidcsere folyamatát. A szénhidrátok és a zsírok szinte azonnali bomlásnak indulnak, ezáltal pedig a további zsírsejtek felhalmozódásának kockázata is csökken. Guarana kivonat : ez az élénkítő hatású alkotóelem egész napra elegendő energiával látja el a testünket, enyhíti a levertség- és a fáradságérzetet, valamint helyreállítja az emésztőrendszer és az keringési rendszer helyes működését.